Leanhan Linnwik

Uit Hendrik van Beek Wiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Leanhan is de jongere broer van Gael. Op de boerderij van hun vader groeide ze samen op. Leanhan hielp altijd graag zijn vader als klein kind. Vooral de teelt van de grote gewassen vond hij mooi. Daar kon hij dan goed over opscheppen tegenover zijn vrienden. Zijn jonge jaren liep de boerderij goed. Er werd zelfs gespaard zodat zijn broer Gael naar de dependance in Dorringer kon. Leanhan zelf zag een leven als student niet zitten. Hij zou de boerderij over nemen.


Dat Gael met lege handen terug kwam uit Dorringer luide de mindere jaren in. Hoewel de inval van Koning Karl in het verre noorden was werden er opbrengsten geëist. Door de verloren investering in Gael was Gedurende deze tijd was Leanhan bang dat Gael aanspraak zou maken op de boerderij, als de oudere broer zijnde. Gelukkig leek Leanhan zijn broer dat niet te willen.

Voordat de situatie zich kon stabiliseren begon de bijeenbrenging van Rits Unipiller. tijdens deze tijden werd er niet alleen geëist maar ook geroofd. Uiteindelijk keerde de rust terug, maar de schade was al gedaan en Leanhan's vader Bois overleed. Dit resulteerde erin dat Leanhan de boerderij overnam.

Toch wist hij tijdens de magere jaren met mooie praatjes, zijn reputatie als een harde werker en zijn nette voorkomen komen indruk te maken op Serah. Met Serah zou hij later ook trouwen. Helaas bleven ze lang kinderloos. Tot Serah een tijdje na het overleiden van Leanhan's moeder zwanger werd.

Kort nadat Leanhan het blijde nieuws met zijn broer Gael gedeeld had, ging Gael plots op reis. Hoewel Lenahan de hulp van zijn broer goed kon gebruiken, zeker nu er een kind aan kwam, was hij niet boos. Leanhan voelde dat het vertrek van Gael al lang op zich had laten wachten.
Terug naar Karakters / English